Përveç rehatisë së jashtëzakonshme që ofrojnë këto vetura, ato po ashtu ofrojnë një shkallë të lartë sigurie për mbrojtje nga sulme të ndryshme.

Kur bëhet fjalë për njerëzit e pushtetshëm nga qeveri të ndryshme anë e kënd botës, duket se ata kujdesën shumë për rehatinë e tyre gjatë lëvizjeve që bëjnë me vetura

Përveç rehatisë së jashtëzakonshme që ofrojnë këto vetura, ato po ashtu ofrojnë një shkallë të lartë sigurie për mbrojtje nga sulme të ndryshme.

Në këtë listë gjenden 20 veturat më të shtrenjta të kryeministrave, presidentëve, sulltanëve dhe mbretërve.

Fatmirësisht, Kosova nuk gjendet në këtë listë edhe pse shumë vetura zyrtare në Kosovë arrijnë vlera shumë më të larta se disa nga veturat që gjenden në këtë listë.

20. Kenia – Mercedes-Benz Pullman S600 $50,000

19. Itali – Lancia Thesis $65,709

18. Japoni – Toyota Century Royal $85,500

17. Singapor – Mercedes-Benz S350L $85,995

16. Uzbekistan – Range Rover Supercharged $103,195

15. Marok – Mercedes 600 Pullman $120,384

14. Kore Jugore – Hyundai Equus VL500 (550) Limousine $122,180

13. Norvegji – Binz Limousine $128,351

12. Brunei – Rolls Royce Phantom VI $148,645

11. Gjermani – Mercedes-Benz S600L $174,890

10. Indi – Mercedes-Benz S600 (W221) Pullman Guard $180,000

9. Filipine  – Mercedes-Benz W221 $250,547

8. Rusi – Mercedes S-Class Limousine $251,417

7. Malajzi – Maybach 62 $394,000

6. Mbretëri e Bashkuar – Jaguar XJ Sentinel $455,025

5. Tailandë – Maybach 62 Limousine $500,000

4. Vatikan – Mercedes-Benz M-Class $524,990

3. Kinë – Hongqi Limousine $801,624

2. SHBA – Cadillac One $1,500,000

1. Mbretëresha e Anglisë – Bentley State Limousine $15,167,500