Shumë  të pavërteta thuhen në lidhje me jetën e qyteteve të mëdha e luksoze

Dhe sigurisht, nuk mund të mungojnë fjalët e shumta rreth jetës së sheikëve-milionerë, arit e diamantit, makinave e jahteve luksoze të të rinjve në Dubai dhe jo vetëm.

Po jo të gjitha ato që keni dëgjuar janë të vërteta.

Më poshtë do të gjeni 15 fakte joreale në lidhje me jetën luksoze në Dubai:

Dubai është kryeqyteti i miliarderëve – Nju Jorku është ende kryeqyteti i miliarderëve të botës. Por Hong Kongu po ecën me hapa të shpejtë.

Nuk ka varfëri – Ka njerëz që paguhen sa në Kosovë, me 230-300 dollarë në muaj.

Është mirë t’i rrisësh fëmijët në Dubai – Në këtë vend shkollimi për 11 vjet kushton plotë 100 mijë dollarë në arsimin publik. Të mos flasim për shkollën e lartë.

Dubai është një shtet – Dubai është bashkimi i shtatë emirateve (shteteve që vetëqeverisen), e megjithatë, Dubai është një nga emiratet më të pasura.

Nuk ka alkool – Ka sa të duash, por për ta blerë të duhet një kartë e veçantë. Thuajse të gjitha hotelet kanë alkoole të ndryshme.

Nuk ka papunësi – Nëse nuk je me dokumente të rregullta apo me vizë, nuk ke thuajse asnjë mundësi për të gjetur punë në këtë shtet. Për të mos folur edhe për vendasit të cilëve iu kërkohen shumë kualifikime.

Është qytet ekologjik dhe i pastër – Për shkak të rritjes së popullsisë, numrit të madh të ndërtesave dhe turistëve të shumtë, ky vend nuk mund të quhet më i pastër.

Është gjatë gjithë kohës verë dhe ka mot të mirë – Temperaturat arrijnë 48°? dhe më shumë, por në pjesën më të madhe të rasteve qielli duket gri për shkak të tymit.

U deshën shumë vite që Dubai të bëhej kështu siç është sot – Kjo nuk është e vërtetë pasi Emiratet e Bashkuar Arabe u krijuan në vitin 1971. Dubai është një shtet shumë i ri dhe është rritur me ritme të shpejta.

Policia në Dubai përdor makina të shtrenjta – Më së shumti flitet për përdorimin e Lamborghini apo Bentleys por kjo nuk është e vërtetë, pasi policia përdor edhe Audi, BMW apo Toyota.

Gjithçka është automatike – Kjo është pjesërisht e vërtetë. Ka robotë funksionalë në çdo pjesë të qytetit, por mungon sistemi i drenazhimit. Me një shi të vogël, i gjithë qyteti përmbytet.

Luanët janë kafshë shtëpiake – Mbajtja e kafshëve ekzotike përbën thyerje të ligjit dhe dënohet me deri 6 muaj burg.

Në Dubai ka vetëm rrokaqiej – Shikojeni vetë kontrastin e madh.

Në Dubai jetojnë arabët – 25% e popullsisë janë indianë.

Pasuria e Dubait është vënë nga nafta – Përpara se të zbulohej ari i zi, Dubai ishte i famshëm për perlat dhe dyqanet e shumta të bizhuterive.