Një profesor i New Yorkut zbuloi një kompjuter 30-vjeçar të kompanisë Apple që është ende në gjendje të funksionojë.

John Pfaff gjeti kompjuterin në papafingo të prindërve të tij, ia largoi pluhurin dhe, për çudi, nisi të punonte.

Ai thotë se vuri në kompjuter një disk të vjetër lojërash, i cili ngarkonte lojën dhe madje pyeti nëse donte të rivendoste një lojë të ruajtur.

Apple lle është modeli i tretë në serinë Apple II të kompjuterëve personalë.

Modeli Pfaff i gjetur në papafingo të prindërve të tij u lansua 36 vjet më parë në janar të vitit 1983. Modeli u ndërpre më pas në nëntor të po këtij viti.