Një studim i Kolegjit të Mjekësisë Albert Einstein, në New York thotë se praktimi i seksit oral gjatë marrëdhënies seksuale rrit rrezikun e kancerit në fyt.

Gjysmë milionë pacientë në vit preken nga tumori sepse abuzojnë me seksin oral dhe një numër i konsiderueshëm i tyre vdesin prej komplikimeve, sqaron ky studim.

Sëmundja e kancerit në fyt, gjithashtu prek më së shumti duhanpirësit dhe ata që konsumojnë shumë alkool.

Vitet e fundit janë shtuar rastet e virusit papilloma, sëmundje kjo që prek zonat e lagështa të trupit si anusi, fyti dhe mitra.

Këto sëmundje shumë shpejt transformohen në qeliza kancerogjene.