I vetmi produkt që nuk uli çmimet ishte iPhone X.

Një analist që studion marrëveshjet tregtare sugjeron që promovimet e iPhone në përgjithësi janë më “të ndrydhura” se normalja dhe mungesa e stoqeve të qëndrueshme të iPhone X do të thotë se ju nuk do të shihni kurrë ndonjë zbritje të tillë nga Apple.

Analisti Cowen Colby Syneseal tha:

Promovimet për iPhonët e fundit janë më të ulëta krahasuar me vitin e kaluar, kur transportuesit ofruan një iPhone të lirë dhe kredi portative.

Duket se ky vit mund të mbetet i nënshtruar pasi transportuesit janë përqendruar më shumë në rrjedhën e lirë të parasë.

Çka do të thotë që vetëm metoda “shkatërrim i ndërsjellët dhe i sigurtë” mund të mbajë nën kontroll industrinë e tregut.

Vlen të përmendet që këto kufizime për uljen e çmimit të iPhone mund të nxisin konkurrencë gjatë periudhës festive të fundvitit.”

Agjencitë e wireless në përgjithësi kanë pritshmëri që iPhone X do dominojë edhe vitin e ardhshëm, gjë që do të shoqërohet edhe me mungesën e stokut të tij, pra nuk ka shanse që “Black Friday” të përfshijë edhe iPhone X sepse si shitet gjithsesi.

Por ka një rrezik në këtë mes.

Tani për tani, konsumatorët kanë një zgjedhje në mes të blerjes së iPhone 8 sot, ose të presin derisa iPhone X të bëjë ndonjë ulje.

Transportuesit e wireless dhe Apple do të preferonin ata të cilët blejnë produktin me çmimin më të lartë.

Por, duke ofruar njëherësh edhe iPhone 8, ka potencial që shitjet do të përplasen dhe seria 8 do krijojë stok në kompani.