Kafja përmban antioksidues të ndryshëm, por nëse pihet në stomak bosh, atëherë mund të shkaktojë më shumë dëme se sa dobi.

Shkencëtarët kanë studiuar se çfarë ndodh në organizëm pasi të pimë njërën nga pijet më të popullarizuara në botë, pavarësisht nëse bëhet fjalë për kafe me qumësht apo kafe turke.

Ata kanë ardhur në përfundim se pirja e kafesë në stomak të zbrazët shkakton ngritjen e acidit në stomak, shton ankthin dhe stresin, zvogëlon hormonin e lumturisë.