Çaji fillon të përdoret nga mëngjesi i hershëm deri në orët e vona, i cili konsumohet me shujtën e drekës .

Sot do të shënohet Dita Botërore e Çajit.

Kjo ditë do të shënohet edhe në Kosovë.

Jeta Mehmeti nga “Trosha” tha se në periudhën e fundit është duke u konsumuar çaji.

“Dimri është periudha më i mirë, i cili ndihmon dhe e parandalon disa sëmundje që paraqiten në kohën e dimrit.

Qaji i rusit konsumohet më së shumti në lokalin “Trosha”, tha ajo sot në RTK.

Sipas tij emri çaj rusi ka mbetur qysh herët mirëpo disa i thonë qaji i zi.

“Çaji i zi i ka disa efekte pozitive të disa infeksioneve dhe parandalimin e tyre tek të gjithë.

Konsumues të çajit janë ata të moshave të reja si: ato të shkollës nëpër gjimnaze deri te moshat madhore.

Mesatarisht një person pinë nga dy çaja.

Vushtrria dhe Podujeva mbeten ata që pinë çajin më së shumti.

Çaji është i lehtë për përgatitje dhe ka shpenzime të vogla.

Çaji nuk ka kosto shumë të madhe për ta përgatitur”, tha ajo.