Sigurisht kemi qenë kurioz në lidhje me pemët se çfarë ndodhë gjatë natës kur ne jemi në gjumë

Shumica e organizmave të gjallë kanë kordinuar sjelljen e tyre në mes të ditës dhe natës, transmeton lajmi.net

Bimët nuk kanë përjashtim, ne kemi hasur në shumë lule që mbyllen në mbrëmje dhe hapën në mëngjes dhe kjo është krejtësisht e natyrshme sepse hulumtuesit një të tillë e kanë futur në bodrum të errët dhe përsëri ka ndodhur e njejta.

Studiuesit kanë qenë shumë kuriz në lidhje me pemët se çfarë ndodhë gjatë natës dhe nepërmjet një laseri skanues kanë përcjellur pemët se si i përshtatën ciklit të natës dhe ditës.

Tek pemët kanë vërejtur një ulje të gjetheve dhe degëve gjatë natës që nënkupton se ato flenë dhe në mëngjes ato përsëri janë kthyer në gjendjen e tyre normale.

Ky ndryshim është shumë i vogël që me sy është shumë e vështirë të vërehet ngase në një pemë 5 metra ndryshimi është 10 centimetra.