Ideja e Coby Persin, 23 vjeç, siç thuhet më tej i kishte lindur pasi që ai vetë kishte goditur një gropë, duke e dëmtuar dhe si pasojë edhe ndërruar gomën e veturës së tij.

Si një shofer, duke goditur një gropë të madhe, pothuajse të padukshme dhe duke dëmtuar veturën, mund të jetë një eksperiencë shumë e frustruar – si pasojë edhe e shtrenjtë.

Sipas mediave të huaja, bëhet fjalë për një video ku shihet një pronar veture, i cili i ngopur me gjendjen e tmerrshme të rrugëve në qytetin e Nju Jorkut, vendosi të bënte diçka të çuditshme për të ndihmuar të tjerët të ecnin në rrugët e mbushura me vrima – duke plotësuar çdo vrimë që ai hasi me një bimë të mbjellë.