Duket se marrëdhënia seksuale mund të ndikojë edhe në shërimin e disa sëmundjeve, për të cilën nuk ua ka prirë mendja më parë.

Përveç kësaj, praktika e intimitetit sjell edhe përfitime në shëndetin mendor, inkontinencë dhe qarkullim të gjakut.

Pra, kushtojini vëmendje listës së mëposhtme dhe për herën tjetër do ta keni ilaçin:

Lufton sëmundjet e zemrës

Mposht dhimbjen e kokës

Funksionon si anti-depresant

Mposht insomninë

Mposht inkotencën urinare

Lufton influenza-n

Lehtëson tendosjen e muskujve

Bën lëkurën më shkëlqyese

Mposht prostatën

Lufton kancerin e gjirit