Bitcoin, javën e kaluar ka pësuar performancën më të keqe javore që nga viti 2013.

Kripto-valuta, Bitcoin ndër valutat më të njohura në botë, ra në 7 përqind të hënën, në një nivel të ri 2-1/ dy mujor prej 7 mijë e 599 dollarë, pas shqetësimeve në rritje lidhur me një ndalim rregullator dhe ndalim për blerjen e monedhave digjitale.

Çmimi i Bitcoin në shkëmbimin e Bitstamp me bazë në Luksenburg ka rënë tani më shumë se gjysma nga një goditje prej 20 mijë dollarësh në dhjetor.

Banka britanike Lloyds Banking Group të dielën tha se po u ndalonte klientëve të blejnë Bitcoin duke përdorur kartat e kreditit.

Ata u bashkuan me gjigantët bankarë amerikanë JPMorgan Chase&Co dhe Citigroup, të cilët njoftuan ndalime të ngjashme për shqetësimet që huadhënësit të mbahen përgjegjës kur monedhat e paqëndrueshme të zhyten në vlerë.