Sara Hinesley, 10 vjeçare, nuk e kupton pse është kaq e mrekullueshme që ajo fitoi një konkurs kombëtar për shkrim dore.

Kur mësoi të shkruante këtë vit ajo mendonte se ishte shumë e lehtë, duke mos pas parasysh faktin se ka lindur pa duar.

Unë kurrë nuk kam dëgjuar që kjo vajzë të thotë nuk mundem”, tha Cheryl Churilla, mësuesi i klasës së tretë të Sara.

Sara, një nxënëse e klasës së tretë në Shkollën Katolike Rajonale të Shën Gjonit në Frederick, fitoi çmimin Nicholas Maxim 2019 për dorëshkrimin e saj. Çmimi jepet çdo vit për dy nxënës me nevoja të veçanta , një për shkrimin e shkruar, tjetra për skenarin.

Për të shkruar, Sara kap lapsin e saj me krahë. Ajo përqendrohet në formën e shkronjave, secilës pikë.

Më pëlqen mënyra se si formohen shkronjat”, tha Sara.

Është diçka si art”, shprehet ajo.

Sara erdhi në Shtetet e Bashkuara nga Kina rreth katër vjet më parë për t’u bashkuar me familjen e saj. Kur mbërriti në korrik 2015, nëna e saj tha, ajo mund të fliste dhe shkruante në Mandarin. Ajo mësoi shpejt gjuhën angleze me ndihmën e motrës së saj, Veronica.

Në kohën e saj të lirë, Sara pëlqen të notojë, luaj me Veronican. Ajo gjithashtu merr pjesë edhe në klubin e shahut të shkollës së saj.

Sara do të marrë çmimin e saj kombëtar, një trofe, në një ceremoni çmimesh më 13 qershor. Çmimi gjithashtu vjen me një çmim prej 500 dollarësh. Ajo është studenti i parë nga Shën Gjoni që ndonjëherë merr çmimin Nicholas Maxim. /Indeksonline/