Bright Side ka mbledhur disa nga shembuj më të ndritshëm të aktorëve të cilët e kanë bërë punën e tyre shkëlqyeshëm.

Ka aktorë që janë aq të talentuar dhe të gjithanshëm saqë janë në gjendje të luajnë disa role në të njëjtin film.

Dhe jo vetëm të luajnë, por të na bëjë të besojmë fort që ne shohim një person të ndryshëm çdo herë.

Cate Blanchett në ‘Manifesto’

Në filmin “Manifesto”, Cate Blanchett portretizoi 13 persona. Përveç atyre më sipër, ajo ishte një mësuese, një shtëpiake, një e ve dhe gjashtë role të tjera.

Nuk mund ta kishim imagjinuar, edhe kur mbretëresha jonë e dashur Elven transformohej në Bob Dylan brenda filmit.

Tom Hanks në ‘Cloud Atlas’

Personazhet romane të David Mitchellit janë një rimishërim i një shpirti të vetëm dhe në filmin që lidhja është bërë me një hedhje që kalon nga historia në histori.

Përveç këtyre katër roleve shumë të ndryshme, Tom Hanks portretizoi shkëlqyeshëm dy karaktere të tjerë: menaxherin e hotelit dhe një aktor shikues, Timothy Cavendish.

Hugo Weaving në ‘Cloud Atlas’

Hugo Weaving mori një grup akoma më të gjallë të karaktereve, të cilët janë të pakëndshëm, për të thënë aspak të pëlqyeshëm.

Mike Myers in ‘Austin Powers në Goldmember’

Mike Myers është një komedian shumë i mirë. Megjithëse kritikët e kishin cilësuar këtë film si një parodi e Bondit mjaft e dobët, shumë njerëz ende e shikojnë atë me kënaqësi. Është vetëm gjë një për të ardhur keq – fakti që Mike nuk është ftuar më në ndonjë film të mirë që atëherë.

Cheech Marin në ‘From Dusk Till Dawn’

Komediani meksikan Cheech Marin ka luajtur tre role në klasën e kultit aq mirë sa shumë njerëz nuk kanë vërejtur se të tre ishin ai. Më e paharrueshme ishte, natyrisht, Chet Pussy me thirrjet e tij të famshme.

Eddie Murphy në ‘Norbit’

Eddie Murphy është një tjetër aktor i cili thjesht di të luajë të gjitha rolet kryesore, duke e transformuar plotësisht veten në proces. Të njëjtën gjë, ai e bëri në disa filma.

Noomi Rapace në ‘Seven Sisters’

Këtu, Noomi Rapace portretizon të gjitha septupletat që jetojnë në një shoqëri totalitare ku njerëzit lejohen të kenë jo më shumë se një fëmijë.

Çdo motër largohet vetëm një herë në javë në ditën që ajo ka emëruar. Detyra e aktores është më e vështirë për të mos qenë një film, por një shfaqje televizive.

Ralph Fiennes në ‘Sunshine’

Ralph befasisht portretizon përfaqësuesit e tre gjeneratave të familjes Sonnenschein duke kaluar nëpër shumë sprova dhe tragjedi: Lufta e Dytë Botërore, kampet e përqendrimit dhe kryengritja hungareze e vitit 1956.

James McAvoy në ‘Split’

Ka 23 personalitete brenda trupit të Kevin Crumb. Shikuesit shohin vetëm shtatë prej tyre: Dennis, Patricia, Hedwig, Barry, Orwell, Jade dhe Beast – të gjitha ato unike dhe tërësisht ndryshe nga njëri-tjetri. Veprimi i McAvoy meritonte lavdërimin më të lartë si nga shikuesit, ashtu dhe kritikët.

SHPËRNDAJE